sobota 7. června 2014

Známý kritik homo-lobby Akif Pirinçci předčítá na Sudetoněmeckých dnech

Mnoho sudetských Němců už celé roky nejeví zájem o osobní účast na Sudetoněmeckých dnech – nic výrazného se na nich neděje a projevy pozvaných politiků se od sebe rok od roku liší pouze nadepsaným letopočtem. Popřípadě politikové používají důraznějších vyjádření tehdy, pokud jsou na obzoru nejbližších měsíců nějaké volby. „Na Posselta a členy jeho konsorcia není nikdo zvědavý“, přiznal redakci jeden známý německý rodák z Brna, žijící nyní v Bavorsku, na otázku, zda se do Augsburgu, kde nyní byly zahájeny letošní Sudetoněmecké dny, pojede podívat.

„Loni jsem si vyslechl přednášku pořádanou Witikobundem, kterou měl Konrad Badenheuer o historii odškodňování různých evropských národů“, uvádí vedoucí redaktor Našeho směru, Lukáš Beer. „Až na kritiku vedení Sudetoněmeckého krajanského sdružení, která zazněla v následující diskusi, mne však přednáška nikterak nezaujala.“

Ale právě Witikobund se ovšem letos postaral o pozvání zajímavého hosta (a tím také světlou výjimku v programu oslav) – je jím turecký publicista a spisovatel Akif Pirinçci, žijící v Německu. Jeho kniha s názvem „Německo smyslů zbavené“ se stala v Německu absolutním beststellerem (o autorovi a knize jsme informovali v tiskovém vydání "NS" na str. 1 a 4). Autor v ní bez servítek kritizuje tzv. homo-lobby a „procizinecký lobbyismus“ v současném Německu. A právě z této knihy bude Pirinçci dnes, v 17:00 hodin, předčítat na Sudetoněmeckých dnech. Poté bude následovat zajisté zajímavá diskuse.