pátek 7. srpna 2015

V Izraeli narůstá nenávist vůči křesťanům, potvrzuje benediktinský mnich

Na ilustrační fotografii je zobrazen jiný křesťanský kostel 
po útoku z roku 2012. zdroj
Zprávy následujícího obsahu spadají pod cenzuru místních „čistě islamofobních“ sionistických webů a zpravodajské činnosti česko-židovské iniciativy Islám v České republice nechceme: V Izraeli je velmi rozšířen výskyt incidentů ze strany židovských nacionalistů a extremistů, motivovaných nenávistí vůči křesťanům. Pozorovatelé hovoří o drastickém nárůstu v posledních letech. Příležitostně se vyskytují útoky na kostely a po křesťanech se často jako výraz pohrdání plive. Německý benediktinský mnich Nikodemus Claudius Schnabel, který žije v Izraeli dvanáct let, uvádí dle německého konzervativního týdeníku Junge Freiheit, že nenávist vůči křesťanům zaznamenává posledních pět let nárůst. On sám z vlastní zkušenosti potvrzuje, že v průměru každý druhý den si někdo před ním nebo za jeho zády odplivne a přibližně jednou za měsíc někdo plivne přímo na něj.

Šestatřicetiletý Schnabel je mluvčím opatství Dormitio na Sionské hoře v Jeruzalémě, které bylo 25. května 2014 – krátce po návštěvě papeže Františka ve „Svaté zemi“ – úmyslně podpáleno. Jak Schnabel potvrdil informační službě Catholic News Service, objevují se na církevních budovách opakovaně nenávistné graffiti a jsou ničeny křesťanské náhrobky. Kněz zároveň zdůraznil, že se prý křesťané setkávají s projevy solidarity od izraelských přátel. Vyjádřil ale zklamání nad tím, že izraelská policie a příslušné úřady neprojevují obzvláštní snahu takovéto případy objasňovat a nesnaží se pachatele vést k odpovědnosti. Stejnou kritiku vyjádřil i nejvyšší zástupce římsko-katolické církve ve „Svaté zemi“, Latinský patriarcha Fouad Twal.

Nemálo západních politiků si stěžuje na situaci křesťanů v islámských zemích. Často je uváděn i příklad Saúdské Arábie, kde jsou u na letištích lidem odebírány Bible. Sdělovací prostředky často v této souvislosti hovoří o situaci křesťanů v Nigérii, v Pákistánu a dalších zemích. Skutečnost, že radikální sionisté štvou nejen proti muslimům, ale na Západním břehu Jordánu a v Izraeli jsou cílem jejich útoků také křesťané, je často přehlížena. (-lb-)