pondělí 14. dubna 2014

Exponenti Západu destabilizovali Ukrajinu, nyní si jako vždy kálí do vlastních úst

Ukrajinská retrospektiva
Radim Jičínský 
Pokud si někdo udělá retrospektivu situace na Ukrajině, musí se chtě nechtě pousmát hereckým výkonům představitelů Spojených států, Severoatlantické aliance, Evropské unie a západních mainstream-médií při současném informování o dění na Ukrajině. Stačí si zpětně přečíst následující články: V Kyjevě rostou další barikády. USA zrazují od nasazení armády., V Kyjevě zuřily další protesty. Demonstranti obsadili radnici a křičeli revoluční hesla., Na Ukrajině probíhá ,protiteroristická operace'. Lidé se bojí nasazení armády., Lidé na Majdanu nejsou žádní teroristé, říká ukrajinský novinář., Do Kyjeva míří výsadkáři, tajné služby vyšetřují 'teroristy' , Lvov je pod kontrolou opozice, nepokoje ovládly západ Ukrajiny ...
Nepřipomíná to někomu něco? Samozřejmě. Zrcadlový obraz toho, co se děje na Ukrajině dnes. Ovšem už nikoliv pod taktovkou USA, NATO a EU.

Dnes si můžeme číst jiné titulky: Zátahy končí. Separatisté jsou dle Turčynova teroristé, Zpravodajka ČT: Ukrajina vyslala na východ tanky 92. divize.
Už není problém nasazovat armádu. Dokonce se nemluví o "poklidných protestujících nespokojených s vládnoucím režimem". Začalo se plošně hovořit o snaze "ruských agentů destabilizovat Ukrajinu". Ruská snaha destabilizovat Ukrajinu? Zajímavé obvinění. Jenže Ukrajina už destabilizované je. Od listopadu 2013. K tomu se ovšem na Západě nikdo nehlásí.

Když paní Nulandová, americko-židovská náměstkyně ministra zahraničí Spojených států, veřejně informovala o tom, že pravidelně navštěvuje protesty na Majdanu a podporuje tamní opozici, žádnému obvinění západních politiků a novinářů ohledně destabilizace Ukrajiny nečelila. Žádný západní politik či mainstreamové médium neobvinili Nulandovou z destabilizace Ukrajiny ani poté, co v prosinci 2013 veřejně informovala o tom, že ukrajinské pro-západní síly už dostaly od americké vlády přes 5 miliard dolarů a proto "Je na čase dokončit práci!". Snahou o destabilizaci Ukrajiny nikdo ze Západu nenazval ani schůzku Nulandové a republikánského senátora J. McCaina se současným ukrajinsko-židovským premiérem Jatseňukem a šéfem "pravicové" strany Svoboda, která dnes ovládá čtyři ministerstva, na přelomu ledna a února 2014. Tedy ještě za vlády prezidenta  Janukoviče. Snahu destabilizovat Ukrajinu nikdo ze Západu nespatřil ani tehdy, když se na EuroMajdanu během "revoluce" střídali jako na běžícím pásu provaření západní politici a intelektuálové, včetně francouzko-židovského válečného štváče Bernarda-Henri Lévyho. Západ a jeho bílí koně to nadále prezentovali jako spontánní "osvobozování" země.

Když se do protestů proti režimu pustili východní Ukrajinci, ten samý Západ a jeho exponenti už nemluví o lidech nespokojených s vládnoucím režimem. Protesty jsou dle Západu akce iniciované maskovanými ruskými agenty, pracujícími dle rozkazů ruského prezidenta Putina. Tedy nikoliv hodný Západ, ale zlý Putin destabilizuje Ukrajinu. Přestože představitelé USA a EU po dlouhé týdny veřejně a přímo na Ukrajině vyvolávali emoce a šířili nenávist, za pomoci PR vytvářeného mainstreamovými a veřejnoprávními médii, stále se mluvilo o "spontánní revoluci" a nikoliv o západní snaze destabilizovat Ukrajinu.

Jakmile si dovolí proti vedení země protestovat jiný ukrajinský občan, než ten, který se hlásí ke kyjevskému EuroMajdanu, přiběhnou USA a jejich politický ocásek EU s vlastním vysvětlením: "Vy nechcete uznávat vládu, kterou jsme vám násilím dosadili a která vás zavleče do EU a NATO? Tak potom jste Ruskem placení agenti a podílíte se na snaze Putina destabilizovat Ukrajinu! Odlišný názor ukrajinského ruskojazyčného lidu? Neexistuje! Každý Ukrajinec bez rozdílu si přeje být v EU; každý Ukrajinec bez rozdílu miluje západní hodnoty. Vyjímkami jsou jen nastrčení ruští provokatéři!"

A takové závěry užívá Západ i přesto, že se za přítomnosti ruských médií u barikád na východní Ukrajině nepromenují žádní ruští poslanci či náměstci ruského ministerstva zahraničí a nepodporují emotivními projevy tamní demonstranty, žádný vlivný ruský Žid tam nejezdí kritizovat Západ a ukrajinské vedení a volat po "zažehnutí plamene revoluce". Západu jednoduše teče do bot, proto mu zbývá jen to pokrytectví. Ukrajinská geopolitická hra neprobíhá podle plánu. Anexe Ukrajiny americkým impériem pokulhává. Krym už asi US Navy hostit nebude. Východní průmyslové provincie se do EU netlačí. Spojeným státům se zatím povedlo pouze destabilizovat Ukrajinu. Jako nyní Venezuelu, předtím Sýrii, Libyi, Egypt, Irák, Afghánistán, Jugoslávii...

Co k tomu celému západnímu cirkusu dodat? Západ a zejména USA nejsou žádnou zárukou pozitivních změn v rámci lidských společností. Poslední dekády šíří po světě pouze chaos. Miliony lidí po celém světě trpí jejich krvavou zahraniční politikou. Opakující se snaha Západu vymluvit se následně z vlastní odpovědnosti a svést vinu na druhé už dnes na nikoho lítostivý dojem neudělá. Za následky geopolitických chyb západních politiků musí nejen obyčejní Ukrajinci platit svými životy.

Kálení si do vlastních úst je tak jediné, co současné západní elity zvládají na jedničku. Smutná zpráva pro všechny obyčejné lidi na této planetě.