pátek 17. dubna 2015

Zatímco německý prezident blahopřeje agresivnímu homo-svazu, brání nejvlivnější žena v Rusku tradiční rodinu

Valentina Matvijenková (Foto:Wikipedia / 
Copyright World Economic Forum
www.swiss-image.ch)
Svaz lesbiček a homosexuálů v Německu (Lesben- und Schwulenverband) varoval před odporem rodičů proti sexualizaci svých malých dětí ve školách. Informaci o tom přinesl týdeník Junge Freiheit. Při příležitosti 25 let své existence vydal svaz homosexuálů tiskové prohlášení, ve kterém se praví, že pokud němečtí rodiče „jdou na ulici proti vzdělávacím plánům, jež mají zprostředkovávat moderní obraz rodiny, je to pro nás všechny výzvou“. Na mysli má svaz protesty proti zavádění sexuální výuky a „LGBT témat“ do celé řady vyučovacích předmětů na školách (např. včetně matematiky) už na nejnižších stupních škol. „Tolerance a rozmanitost se musí denně vyžadovat a bránit“, uvádí svaz, který tvrdí, že se brání proti „zpátečnictví“. Stejná práva prý v Německu ještě nejsou zaručena a v mnoha zemích světa zdaleka ještě nejsou samozřejmá. „Náš boj za stejná práva, rozmanitost a respekt musí pokračovat“, protože „konzervativní síly vykonávají odpor proti pokroku, který většina společnosti už dávno vzala vážně“, uvádí homo-svaz. Spolkový prezident Joachim Gauck pogratuloval svazu k 25. výročí založení a vyzval jej ve svém oficiálním stanovisku, aby „pokračoval ve své angažovanosti, i když již mnohého bylo dosaženo“. (-lb-)

Musíme aktivně bojovat proti legalizaci homosexuálních manželství, žádá nejvlivnější žena Ruska

Rusko musí aktivně bojovat proti západnímu trendu legalizace manželství homosexuálních párů, včetně legalizace adopce dětí takovými páry. Před blížícím se jednáním ruské státní dumy o návrhu zákona, který se zákazem legalizace homosexuálních párů a adopcí dětí těmito páry má zabývat, to prohlásila Valentina Matvijenková, předsedkyně Rady federace a třetí nejmocnější osoba v Rusku.

Podle Matvijenkové, která v pondělí 13. dubna se svým projevem vystoupila v parlamentní diskuzi projednávající národní strategii pro rozvoj výchovy dítěte, se Rusko musí aktivně bránit západnímu trendu, který dovoluje homosexuálním párům uzavírat manželství a osvojovat si děti. Primární role ve výchově dítěte má vždy náležet tradiční rodině. "Podle mého hlubokého přesvědčení, nic nedokáže nahradit její roli. Tradiční rodina byla, je a bude základním pilířem pro výchovu a vzdělávání", apelovala na ruské zákonodárce Matvijenková.

Stát a společnost musí podle ní zároveň pomáhat rodině, aby úspěšně plnila svou výchovnou a vzdělávací funkci. "Tradiční rodina dnes prochází testem odolnosti", tvrdí Matvijenková. Odráží se to podle ní nejen na probíhající západní agendě, ale i na aktuálně vysokém procentu rozvodovosti.

Předsedkyně Rady federace vyzdvihla nutnost poskytnout tradiční rodině takové materiální prostředky, aby si udržela odpovídající životní úroveň. "Politika státu by měla být taková, aby se tři děti nestaly pro tradiční rodinu neudržitelnou finanční zátěží", dodala Matvijenková na závěr svého vystoupení.

Valentina Matvijenková je Ruska narozená na Ukrajině. Byla první ženskou starostkou Petrohradu a od roku 2011 předsedá ruské Radě federace, horní komory ruského parlamentu. Tento post jí po prezidentovi a premiérovi země řadí na třetí místo nejmocnější osoby ruského státu. Patří k blízkému okruhu přátel Vladimíra Putina. Podle britské BBC je Matvijenková nejmocnější ženou Ruska od dob carevny Kateřiny II. Veliké. (-rk-, TASS)