neděle 17. dubna 2011

Smějeme se s Pepíčkem - Betonáři

Předcházející humor z EJHLE na téma: Zásobování - Totální nasazení - Alibisti - Osvobození - Rudý Joe, Čurča a spol. - Edvard Beneš - Honza Masaryk
Zrovna tak jako v Americe mají bursu, na kerej tyhlencty židovský makléři aranžujou kvaltovní stoupání a klesání akcií, tak taky u nás máme podobnou bursu, ale s jinejma akciema! Sou to akcie s přesnejma proroctvíma na to, kdy to praskne. To vám ale hned řeknu, že kampak se hrabe taková pověstná bejvalá delfská věštírna na tu naší! Trovna tak, jako ty aranžéři na americkej burse sou strašně skromný, tak taky i u nás zůstávají v pozadí. Abyste byli řádně informováni, zaznamenávám na naší burse proroctví poslední kursy akcií. Akcie svatováclavský s datem 28. září zaznamenávaly až do 25. září prudkou hósu, od 26. eště prudší bésu. 28. září klesly na nulu a kdo si na ně vsadil, je dneska hotovej žebrák. Podle těhle akcií se špekulovalo s tím, že přesně 28. září budou mít ve Vídni korunovaci Eduarda z Windsoru se Simpsonkou na rakouskýho krále a královnu. Jižní část Německa měla bejt prohlášena za americkej protektorát, severní za englickej. U nás měla bejt vyhlášena československo-sovětská republika a měl sem vpochodovat společně s Benešem a s rudou armádou nově jmenovanej okupační generál pro ČSR. Vod rána se už mělo střílet, na koho, to nevím, páč všichni Němci měli už bejt 27. září vystěhovaný. Celej den na 28. září měla bejt velká frekvence na pražských kandelábrech, anžto tam měli viset všichni zrádcové.

Mírnou hósu zaznamenávají akcie s datem 28. října, ale nedoporučuji je ke koupi, anžto soudě podle loňských roků, budou tyhle akcie už za tejden mít prudkou bésu. Taky ten, kdo má akcie s nejasným určením data “Za 14 dní bude konec”, nebo “Za 14 dní se bude střílet”, ať se jich co nejrychleji zbaví, poněvadž hósu zaznamenávaly akorát těch 14 dní po rumunskej kapitulaci. Ani akcie s datem vánočním, “Vánoce budou už naše”, nedoporučuji ke koupi. Za to ale doporučuji špekulovat na nový akcie, jejichž šestá edice už započala, sou to akcie s voznačením “Příští rok na jaře bude už určitě konec”. Začínají bejt strašně voblíbený, koncem roku budou mít tyhle akcie jistě prudce vzestupnou tendenci.

Pokud máte akcie, “že 15. března už tady budou”, je to jedno, z kerýho roku to máte, nehcte si to vokolkovat na datum 1945, budou mít taky dobrej kurs. Kurs s datem 1. května, tak zvané “revoluční májové akcie”, není zatím na burse zaznamenán, pravděpodobně příštím rokem budou dány do voběhu starší revoluční edice s daty 1940, 1941, 1942, 1943, 1944.

Dozvěděl jsem se zajímavou novinu. Prej některý přesvědčený voptimisti, v pevnej víře, že Benešovo blahodárný pakty s bolševikama začnou v nejbližší době fungovat i u nás, dávají se už do puncu a kvaltem slíkají na poli hastroše a voblíkají se do jejich garderoby. Tu svoji nechávají na těch hastroších. Chtějí, aby v novým hávu důstojně mohli přivítat naše vosvoboditele ze širé matičky Rusi. Někerý lidi říkají, že prej to nedělají z nadšení, anóbrž z vopoatrnosti, anžto podle Slovenska a jinejch zemí, kamž přijechali vosvoboditelé, vybetrachtovali, že naši slovanský bratři si ty reparace za vosvobození vybírají extra hned na fleku. Seberou mu na ty reparace nejen co má v kvartýru, ale každý lepší kvádro, co má na sobě. Taxi myslím, že ty vopatrný, co slíkají ty polní hastroše a voblíkají si naně to svoje lepší kvádro, aby tak nezodpovědně vošulili naše slovanský bratry vo těžce zasloužený reparace, na konec na to stejně doplatěji. Páč si myslím, že eště v tej garderobě, co si vypůjčili vod těch hastrošů, budou podle ruskýho vošacovacího standartu pokládaný za hotový šviháky a na konec přijdou i vo to svý náhradní roucho, anžto Stalin vynalez takový gigantický vošacovací perpetuum mobile. Jedině Afrika by v tejhle vošacovací akci nepadala v úvahu, páč tam stejně černoši běhají nahatý, a proto jediný černoši jsou klidní a nemusejí slíkat na plantážích hastroše.

VOLNÉ POKRAČOVÁNÍ