sobota 29. března 2014

Obyčejní Ukrajinci už brzy předloží nesplacené účty svým "národním revolucionářům"

Radim Jičínský 
Kdo je největší obětí nedávného pro-západního puče v režii USA? Obyčejní Ukrajinci evropského původu, bez rozdílu etnicit. Malorusové, Bělorusové, Velkorusové, Maďaři, Rumuni, Rusíni, Bulhaři, Řekové... Všichni tito Ukrajinci skončili stejně bídně jako naši Volynští Češi. USA je společně bez jakékoliv známky sympatie předhodily lůze, výměnou za plnění svých strategických geopolitických a ekonomických cílů. Ukrajinský lid byl pány z Washingtonu spláchnut do kanálu stejně bezcitně, jako lidé v Jugoslávii, Afghánistánu, Iráku, Egyptě, Libyi, Sýrii a dalších zemích v posledních patnácti letech.

Přesto nejsou USA hlavními viníky současného chaosu na Ukrajině. Bez podpory páté kolony uvnitř ukrajinského národa a bez zahraničních žoldáků by se puč Washingtonu nikdy nepovedl, jako by se nepovedly jeho puče ani v ostatních výše vyjmenovaných státech. Pátá kolona a zahraniční žoldáci, samozvaní "národní revolucionáři", jsou hlavními viníky událostí, které se od prosince 2013 do dnešního dne na Ukrajině odehrály a ještě odehrají. Revolucionáři nesou plnou zodpovědnost za současný stav Ukrajiny. Nesou plnou zodpovědnost za tamní domácí a s ní spojenou mezinárodní krizi. Proč?

Revolucionáři byli v době puče plnoleté a svéprávné osoby. Velice dobře věděli, kdo je paní Tymošenková, co to jsou USA, EU, co je to Mezinárodní Měnový Fond (MMF) a jaké jsou jejich zájmy na Ukrajině. Velice dobře věděli, že hlavní podmínkou podpisu asociační dohody s EU je osvobození vůdkyně strany Vlast, Julie Tymošenkové, vězněné za podpis krajně nevýhodné smlouvy s Ruskem o transferu plynu přes Ukrajinu. Velice dobře věděli, kdo proto ihned po odstoupení Janukoviče od podepsání dohody s EU zorganizoval tzv. EuroMajdan 2013.

Organizátorem EuroMajdanu 2013 byl osobní přítel lídra Pravého sektoru a politický kůň Tymošenkové z její strany Vlast, Andrij Parubij. Parubij je organizátor identických pro-západních protestů tymošenkovců na Majdanu z roku 2004. Revolucionáři také velmi dobře věděli, kdo EuroMajdan 2004 (Oranžová revoluce) i EuroMajdan 2013 ze zahraničí opakovaně zaštiťoval a dotoval, kdo mu ve světě budoval mediální PR. Revolucionáři také velmi dobře znali primární cíle protestu – za každou cenu přihrát zemi Spojeným státům, EU a MMF. Revolucionáři také velmi dobře věděli, že celá akce je otevřenou provokací vůči Rusku. Přesto "národní revolucionáři" EuroMajdan 2013 za pomoci všech prostředků nejaktivněji a nejfanatičtěji podporovali.

Věřím obyčejným Ukrajincům, že je jejich země v rozkladu. Že žijí z "ruky do huby", že u nich vládne strašná korupce. Vždyť i ruský prezident Putin glosoval tento fakt poznámkou, že tak ohromnou korupci nemají ani doma v Rusku. Jenže vinu těžko může nést pouze Viktor Janukovič. Ten byl prezidentem z pověření ukrajinského lidu až od roku 2010. Do té doby na Ukrajině léta vládli paní Tymošenková s panem Juščenkem, vítězní lídři pro-západních majdanských protestů 2004. Obyčejní Ukrajinci sledovali jejich politiku na vlastní oči a zúčtovali s pučisty z roku 2004 v prezidentských volbách roku 2010. EuroMajdanem 2004 dosazený prezident Juščenko získal v roce 2010 ubohých 5 % hlasů.

Obyčejný ukrajinský dělník, řemeslník nebo drobný podnikatel se díky novému puči lepších životních podmínek nedočká. Právě naopak. Zapláče, jako zaplakali v posledních letech nejobyčejnější lidé ve Španělsku a Řecku, po zavlečení těchto zemí pod křídla MMF. MMF už na Ukrajině nařídil zvýšit ceny plynu pro domácnost o 50 % a pravidelně je zvyšovat do roku 2018. Chystá se stejně radikální zdražení elektřiny, zmrazení valorizace důchodů a další nepopulární kroky "nutné ke stabilizaci ukrajinského rozpočtu". USA a EU si už brousí zuby na ukrajinské státní a polostátní podniky, které padly za oběť Západu i v našem polistopadovém Československu. Díky tehdejším "národním revolucionářům", havlovcům. Ukrajina bude rozparcelována a rozprodána, jako byla rozparcelována a rozprodána ČSSR, respektive ČSFR a ČR.

Pokud byl dosud Ukrajinec velmi nespokojený, čeká ho mnohonásobně větší roztrpčení. Události do března 2014 jsou na Ukrajině jen začátkem dlouhodobé morální a duchovní bídy. Nemít prachy - nevadí. Nemít důstojnost - jo, to vadí.

Ukrajinci díky zrádné činnosti "národních revolucionářů" ztratili svou tvář, svou důstojnost. Za hranicemi své země jsou nyní terčem posměchu i nenávisti. Kvůli debaklu obrany státu a kvůli rozpoutání mezinárodní krize. Jako etničtí Češi v roce 1938. Obyčejní Ukrajinci byli zrazeni osobami, které se samy pasovaly do role bojovníků za blaho národa. Tito bojovníci, kteří se dobrovolně rozhodli převzít plnou zodpovědnost za budoucnost ukrajinského lidu a ukrajinského státu, měli jako první vystoupit proti EuroMajdanu a za pomoci všech prostředků tuto štvavou agendu proti Rusku bez milosti rozprášit. Místo toho se z nich vyklubali zrádci národa. Zcela vědomě se stali placenou ochrankou washingtonského cirkusu.

Výsledek? Pučistickým prezidentem je tymošenkovec. Spolu s pučistickým premiérem židovského původu (opět, jak jinak - tymošenkovec), schváleného Majdanem i paní Nulandovou z amerického ministerstva zahraničí, otevřeli bránu a slavnostně vpustili do Ukrajiny USA, EU i MMF. Tímto krokem nahráli pučisté i Rusku. Ukrajina je nyní bez Krymu a v područí Měnového fondu, zmítá se v chaosu a morálním rozkladu. Obyčejným Ukrajincům se bídný život nezměnil. Naopak. Stále není vyloučeno, že se nakonec Ukrajina stane bojištěm v závěrečném dějství studené války, sveřepě vedené Spojenými státy.

Revolucionáři ale nakonec vždy dostanou to, co si po právu zaslouží. Arsen Avakov, pučistický ministr vnitra a další politický činitel z dlouhé řady tymošenkovců, dosazených k moci zrádci národa, nechal nedávno policií odstranit jednoho z nejaktivnějších lídrů "národních revolucionářů". Zda se tato osoba nehodila Západu, tymošenkovcům nebo nově se utvářejícímu vedení "národně-revoluční" strany Pravého sektoru, se asi nikdy nedozvíme. Už dnes je ale jasné, že mimo politických čistek na nejvyšší úrovni předloží svým "národním revolucionářům" nesplacené účty i obyčejní Ukrajinci všech evropských etnicit. První zúčtování proběhne už brzy, 25. května 2014.